Expert despre platforma testămpentruBucureşti: „Lipsesc cele mai rudimentare măsuri de protecţie"

Postat la 23 mai 2020 141 afişări

Expert despre platforma testămpentruBucureşti: „Lipsesc cele mai rudimentare măsuri de protecţie"

PMB testează gratuit 11.000 de bucureşteni, însă înscrierea presupune să îţi rişti datele personale. „Lipsesc şi cele mai rudimentare măsuri de protecţie a datelor şi asta în contextul în care sunt transmise date cu caracter personal, cum ar fi numele şi CNP-ul”, spune un expert.

Platforma pentru testarea gratuită a 11.000 de bucureşteni nu cere acordul pentru prelucrarea datelor personale, precum CNP-ul.

„Eu personal nu l-aş folosi. Este evident că lipsesc şi cele mai rudimentare măsuri de protecţie a datelor şi asta în contextul în care sunt transmise date cu caracter personal, cum ar fi numele şi CNP-ul. O conexiune securizată este accesibilă oricui în ziua de astăzi, deci nu există nicio scuză pentru care nu ar fi folosită”, spune Lucian Stănescu, arhitect servicii telecomunicaţii şi securitate digitală.

Conform Regulamentului general privind protecţia datelor, pentru a prelucra datele cu caracter personal trebuie luat consimţământul persoanei vizate. De asemenea, trebuie acordată persoanei vizate posibilitatea de a-şi retrage consimţământul.

„În legătură cu GDPR-ul, de fapt, nu sunt respectate deloc cerinţele acestuia, de această platformă. Oamenii trebuiau să fie informaţi, ce se întâmplă cu datele lor, ce date le sunt colectate. Cum sunt prelucrate. Cu cine sunt împărţite”, adaugă Lucian Stănescu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
protectie,
lipsa,
masuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.