Cât va ţine în realitate criza? Facebook va continua tranziţia către telemuncă şi după ce pandemia de coronavirus va lua sfârşit. Jumătate din angajaţi vor putea lucra de acasă în 5-10 ani

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 22 mai 2020 182 afişări

Cât va ţine în realitate criza? Facebook va continua tranziţia către telemuncă şi după ce pandemia de coronavirus va lua sfârşit. Jumătate din angajaţi vor putea lucra de acasă în 5-10 ani

Facebook plănuieşte să continue tranziţia către telemuncă şi după ce pandemia de coronavirus va lua sfârşit. CEO-ul Mark Zuckerberg şi-a anunţat stafful printr-un livestream că jumătate din angajaţi vor putea lucra de acasă în 5-10 ani, scrie Financial Times.

Anunţul lui Zuckerberg vine după ce Jack Dorsey, fondatorul reţelei de socializare Twitter, a declarat că toţi angajaţii companiei vor putea lucra permanent de acasă.

Şi serviciul de comerţ online Shopify a făcut un anunţ similar în cursul zilei de joi.

„Începând de astăzi, Shopify este o companie în mod implicit digitală. Centralizarea impusă de munca la birou a luat sfârşit”, a declarat CEO-ul Tobi Lutke.

Zuckerberg a adăugat că angajaţii care se vor muta în zone mai ieftine vor primi salarii mai mici, compania plănuind să facă schimbări majore în această direcţie începând cu 1 ianuarie 2021.

Facebook, companie cu 45.000 de angajaţi, îşi va redeschide birourile la începutul lunii iulie, însă ele vor funcţiona la o capacitate de 25% pentru a respecta măsurile de distanţare socială. De asemenea, angajaţilor li se va verifica în mod constant temperatura şi vor trebui să poarte măşti, potrivit Bloomberg.

Universitatea din Chicago estimează că 51% din angajaţii din Silicon Valley pot lucra de acasă, iar la nivelul Statelor Unite, numărul este de 37%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
facebook,
pandemie,
tranzitie,
zuckerberg

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.