Există un mare risc ca România să intre în recesiune tehnică din 2023 VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 22 octombrie 2022 121 afişări

Există un mare risc ca România să intre în recesiune tehnică din 2023 VIDEO

Economiştii sunt de părere că posibilitatea ca România să fie lovită de o recesiune în toată regula sunt mici, însă scenariul unei recesiuni tehnice este foarte posibil. Scăderea preţurilor la hidrocarburi ar putea impacta pozitiv la nivel economic, ducând la o reducere a inflaţiei şi o politică monetară mai lejeră din partea băncilor.

„Este posibil să avem o recesiune tehnică, pentru o recesiune ar trebui ca pe tot parcursul anului să avem o scădere a Produsului Intern Brut. Probabil nu o să se întâmple. Vom putea menţine totuşi o creştere mică, potrivit ultimei prognoze a Fitch vorbim de o creştere de 1-2%, însă nu vorbim de o creştere semnificativă. Un impact pozitiv asupra acestei situaţii ar putea să fie dat de scăderea preţurilor la hidrocarburi, ceea ce va însemna o reducere a inflaţiei şi o politică monetară mai puţin agresivă”, a declarat Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA România, la ZF Live.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
recesiune,
romania,
sanse,
video,
crestere,
scadere,
inflatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.