EXCLUSIV: Planul de reorganizare va putea fi prelungit doar pe termen limitat până la 18 luni - draft

Postat la 08 iulie 2013 47 afişări

Codul insolvenţei va impune un prag minim, de 30% din totalul valoric al masei credale, ca şi condiţie suplimentară pentru aprobarea planului de reorganizare a firmelor în insolvenţă cu cinci categorii de creanţă, iar planul va putea fi prelungit oricând, dar pe termen limitat de până la 18 luni.

EXCLUSIV: Planul de reorganizare va putea fi prelungit doar pe termen limitat până la 18 luni - draft

 Prevederile sunt incluse în draftul Codului insolvenţei, aflat încă în discuţie, obţinut de MEDIAFAX.

La începutul şedinţei de vot privind planul de reorganizare, administratorul judiciar va informa creditorii prezenţi despre voturile valabile primite în scris. Fiecare creanţă va beneficia de un drept de vot, pe care titularul acesteia îl exercită în categoria de creanţe din care face parte creanţa respectivă.

Vor fi categorii distincte de creanţe, pentru care se va vota vota separat, respectiv creanţe care beneficiază de drepturi de preferinţă, creanţe salariale, creanţe bugetare, creanţe chirografare aparţinând creditorilor fără de care activitatea debitorului nu se poate desfăşura şi care nu pot fi înlocuiţi, precum şi celelalte creanţe chirografare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/exclusiv-planul-de-reorganizare-va-putea-fi-prelungit-doar-pe-termen-limitat-pana-la-18-luni-draft-11109537
11109537
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.