EXCLUSIV: Hoţii tablourilor din Rotterdam au reţinut numele lui Matisse după maşina Matiz şi au scris "Goghen"

Postat la 30 ianuarie 2013 16 afişări

Suspecţii arestaţi în ancheta furtului de tablouri de mare valoare din Rotterdam nu aveau cunoştinţe de artă, iar la audieri unul a arătat că a reţinut numele pictorului Henri Matisse după marca Matiz, în vreme ce altul, în loc de Gauguin a scris, după auz, "Goghen", potrivit unor surse judiciare.

Presupuşii hoţi de tablouri nu aveau nicio tangenţă cu arta şi nu au fost capabili să reţină sau să scrie corect numele tablourilor pe care le-ar fi furat şi ale autorilor acestora, au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, după audierile care au avut loc marţi a reieşit că Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru, arestaţi în acest caz, nu ar putea fi creierul furtului celor şapte tablouri din muzeul Kunsthal din Rotterdam, întrucât aceştia nu cunosc nimic despre artă.

"Ei nici nu au ştiut să scrie numele tablourilor sau ale operelor. Unul dintre ei a ştiut că tabloul furat este un Matisse pentru că lui i s-a părut cuvântul foarte apropiat de cuvântul Matiz", au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Matiz,
"Goghen",
Matisse,
hoti
/actualitate/exclusiv-hotii-tablourilor-din-rotterdam-au-retinut-numele-lui-matisse-dupa-masina-matiz-si-au-scris-goghen-10533390
10533390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.