Evenimentele care contează

Autor: Ioana Matei Postat la 20 septembrie 2021 34 afişări

Evenimentele care contează

Al doilea an şcolar sub umbra pandemiei a început săptămâna trecută pentru aproape 3 milioane de elevi, context în care ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că trebuie să dovedim „responsabilitate şi determinare pentru a asigura în şcoli protecţia sanitară” necesară ca şcolile să fie deschise cât mai mult timp. Responsabilitatea şi determinarea nu ar trebui însă să ocolească cifrele pesimiste cu care şi noul an şcolar a debutat.

Dincolo de îngrijorările legate de viitor, problemele prezentului readuc pe masă contestatul PNRR: România pare că se uită de pe margine la statele care şi-au făcut „temele” în ceea ce priveşte planul de redresare postpandemică. Agenda săptămânii trecute aduce şi strategii mai optimiste, care vin însă mai ales dinspre mediul privat: grupul Renault  anunţă că noul Duster va fi realizat în exclusivitate la Mioveni, iar tot aici, compania va produce doar autovehicule electrice începând cu anul 2035.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.