Eurostat: România, pe locul doi în UE la creşterea afacerilor din comerţul cu amănuntul în luna mai

Autor: Andra Stroe Postat la 03 iulie 2018 53 afişări

România se află pe locul doi în UE la creşterea anuală a volumului total al cifrei de afaceri în comerţul cu amănuntul după Ungaria, pe locul trei clasându-se Letonia, iar la polul opus, cu cele mai mici creşteri, se numără Luxemburg şi Spania, arată un raport publicat marţi de Eurostat.

Eurostat: România, pe locul doi în UE la creşterea afacerilor din comerţul cu amănuntul în luna mai

„Dintre statele membre pentru care există date, cea mai mare creştere anuală a volumului total al comerţului cu amănuntul a fost înregistrată în Ungaria (+7,7%), România (+7,1%) şi Letonia (+6,9%), iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Malta (-1,8%), Luxemburg (-1,2%) şi Spania (-0,4%)”, arată raportul Eurostat.

Potrivit Eurostat, creşterea cu 1,4% a volumului comerţului cu amănuntul în zona euro în luna mai 2018, comparativ cu luna mai a anului 2017, se datorează creşterilor de 1,7% pentru produsele alimentare, băuturi şi tutun şi de 1,6% pentru produsele nealimentare, iar vânzările de carburanţi a scăzut cu 0,3% în UE28. Iar creşterea volumului de 2,3% în comerţul cu amănuntul se datorează creşterilor de 2,8% la produsele nealimentare, de 2,1% la combustibilii auto şi de 2% la produsele alimentare, băuturi şi tutun.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.