Este oficial: Arabii de la Ah Dahra au primit undă verde de la Consiliul Concurenţei pentru achiziţia Agricost, una dintre cele mai mari companii româneşti

Autor: Roana Rotaru Postat la 03 iulie 2018 75 afişări

Este oficial: Arabii de la Ah Dahra au primit undă verde de la Consiliul Concurenţei pentru achiziţia Agricost, una dintre cele mai mari companii româneşti

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania Al Dahra Agriculture LLC. din Emiratele Arabe Unite a preluat compania Agricost din Brăila, cea mai mare fermă de cereale din România după suprafaţa cultivată. Consiliul Concurenţei atrage atenţia că această tranzacţie aşteaptă avizul şi altor instituţii din sector.

„Autoritatea de concurenţă a evaluat această tranzacţie din punct de vedere al legislaţiei în domeniu şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia. Ca urmare, Consiliul Concurenţei a emis o decizie de autorizare cu respectarea termenului prevăzut de lege. În acelaşi timp, însă, au fost notificate şi alte autorităţi cu atribuţii în domeniu, care vor lua decizii din perspectiva legislaţiei specifice în competenţa acestora”, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Constantin Duluţe, proprietarul Agricost, ar urma să încaseze în urma acestei tranzacţii peste 200 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consiliul concurentei,
tranzactie,
asteptare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.