Europa sub amenintarea vulcanului islandez: Cenusa degajata de Grimsvoetn ar putea afecta traficul aerian

Postat la 24 mai 2011 18 afişări

Cenusa degajata de vulcanul islandez Grimsvoetn continua sa ameninte traficul aerian european, desi intensitatea s-a diminuat, permitand redeschiderea aeroporturilor internationale din Islanda. "Se pune intrebarea daca cenusa va afecta marti Scotia si Irlanda de Nord", declara expertul Gunnar Gudmundsson, de la Institutul islandez de Meteorologie.

Forta eruptiei inca este considerata "semnificativa" si, conform meteorologului Peitur Arason, "curentii de joasa altitudine sufla in directia Marii Britanii, in timp ce, la altitudini mai inalte, directia este spre nord-vest". Din cauza curentilor de joasa altitudine, traficul aerian din Europa ar putea fi perturbat in urmatoarele zile. Organizatia europeana pentru siguranta aeriana, Eurocontrol, a comunicat ca nici luni si nici marti nu vor fi inchise aeroporturi din afara Islandei. Institutul meteo britanic, Met Office, a comunicat ca cenusa vulcanica va ajunge deasupra Scotiei si Irlandei de Nord luni seara.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nor,
cenusa,
islanda,
aviatie,
vulcan
/actualitate/europa-sub-amenintarea-vulcanului-islandez-cenusa-degajata-de-grimsvoetn-ar-putea-afecta-traficul-aerian-8281085
8281085
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.