Europa se zdruncină într-un nou scandal: Rusia a exportat spre Europa petrol contaminat de 2,7 miliarde de dolari

Postat la 02 mai 2019 364 afişări

Europa se zdruncină într-un nou scandal: Rusia a exportat spre Europa petrol contaminat de 2,7 miliarde de dolari

Rusia este din nou subiectul unui scandal, în urma contaminării masive a petrolului transportat prin conducta Drujba către Belarus, Germania, Polonia, Republica Cehă, Slovacia şi Ungaria. Semnalul de alarmă a fost dat de o scrisoare trimisă de compania Gomeltransneft, din Belarus, potrivit Reuters.

„Vă rugăm să luaţi imediat toate măsurile necesare pentru evitarea eventualelor pierderi şi a altor consecinţe negative”, se arată în scrisoarea companiei de transport petrolier, datată în 19 aprilie.

Gomeltransneft a descoperit, în perioada 19 - 22 aprilie, că petrolul din conducta Drujba, operată de firma rusă de transport petrolier Transneft, deţinătoare de monopol din punct de vedere al exportului petrolului rusesc, este contaminat cu compuşi clorizi organici, care sunt utilizaţi în puţurile de petrol pentru curăţare şi creşterea producţiei. Transneft, condusă de Nikolai Tokarev, a refuzat să comenteze situaţia. Managerii tuturor marilor companii producătoare de petrol din Rusia au declarat, de asemenea, că încercările lor de a obţine informaţii de la Transneft au eşuat, iar modul în care petrolul a fost contaminat sau cine a fost vină a rămas un mister.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
petrol,
contaminare,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.