Eurodeputatul Siegfried Mureşan: PSD - ALDE guvernează cu mâinile în buzunarele românilor

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 15 decembrie 2017 63 afişări

Deputatul european Siegfried Mureşan transmite, printr-un comunicat de presă, că politicienii PSD - ALDE lucrează de zor şi pe toate planurile pentru a-şi satisface propriile interese în dezavantajul şi cu preţul sărăcirii românilor.

Eurodeputatul Siegfried Mureşan: PSD - ALDE guvernează cu mâinile în buzunarele românilor

"În timp ce majoritatea parlamentară votează pe bandă rulantă legi prin care slăbesc justiţia şi care favorizează infractorii şi suspecţii de infracţiuni, colegii lor din Guvernul României iau măsuri care cresc povara de pe umerii românilor. Politicile fiscale falimentare ale PSD - ALDE de încurajare a consumului şi tăierea investiţiilor, coroborate şi cu introducerea de noi taxe, precum supraacciza de 32 de bani la carburant, au dus la o creştere bruscă a inflaţiei în 2017, aceasta ajungând la un nivel-record în ultimii 4 ani, de 3,2%. Mai grav este că această creştere a ratei inflaţiei duce la o creştere şi mai mare a ratei dobânzii la creditele ipotecare în lei ale românilor deoarece afectează direct dobânda la care se împrumută băncile româneşti între ele", notează Mureşan.

"Creşterea dobânzii de împrumut duce automat la creşterea indicelui ROBOR şi am văzut că acest lucru s-a întâmplat deja încă de acum câteva luni, iar românii plătesc rate cu mult mai mari decât o făceau la începutul anului. S-au scumpit, totodată, şi ratele în euro, din cauza devalorizării leului provocată în mare parte tot de politicile consumeriste ale PSD - ALDE. Cu toate acestea, tăierile de investiţii şi supraaccizele nu au fost suficiente pentru a acoperi cheltuielile nesăbuite ale actualului Guvern", mai spune eurodeputatul, care spune că acesta este motivul pentru care PSD şi ALDE au trebuit să se împrumute, în numele românilor, astfel încât datoria externă a României a crescut, numai în primele 10 luni ale anului, cu 1,3 miliarde de euro.

"Vorbim de datorii făcute de actualul Guvern şi pe care tot noi, românii de rând, vom trebui să le plătim în anii următori. În perioade de creştere economică, aşa cum este cazul României astăzi, guvernele responsabile reduc deficitul şi datoria publică pentru a avea economiile pregătite în faţa viitoarelor crize economice. Guvernul PSD - ALDE face fix pe dos, într-o perioadă de creştere economică, se împrumută tot mai mult, ceea ce vulnerabilizează România în faţa unei viitoare crize tot mai des invocată de marii economişti ai lumii. Nu trebuie să-i mai lăsăm să ne fure şi să-şi bată joc de munca noastră! Trebuie să apelăm la toate pârghiile democratice de care dispunem pentru a ne asigura că acest guvern şi actuala majoritate parlamentară nu vor mai petrece şi anul 2018 cu mâinile în buzunarele noastre!”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.