Eurodeputat: Surparea cascadei Bigăr s-a produs sub acţiunea omului

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 iunie 2021 74 afişări

Surparea cascadei Bigăr s-a produs „sub acţiunea omului”, în contextul defrişărilor, „un ucigaş tăcut”, spune, în plenul Parlamentului European, eurodeputatul USR PLUS Nicolae Ştefănuţă.

Eurodeputat: Surparea cascadei Bigăr s-a produs sub acţiunea omului

„Un ucigaş tăcut a făcut ravagii în Europa, în timp ce noi eram ocupaţi de pandemie. În tip ce oamenii nu puteau să respire, nici natura nu a mai putut să respire. Chiar în seara asta (luni seara - n.r.), în România, una dintre cele mai frumoase cascade - cascada Bigăr s-a surpat sub acţiunea omului. Tăierile ilegale de păduse au crescut nesupravegheat în perioada asta. Din România au dispărut, din păcate, ilegal, 300.000 de hectare de pădure”, spune eurodeputatul USR PLUS, Nicu Ştefănuţă.

El menţionează că pădurile româneşti absorb anual 6% din dioxidul de carbon european.

„Deci ne interesează pe toţi ce se întâmplă. Orice pădure lipsă înseamnă tot atâta deşert sau teren iundabil în loc. Avem nevoie de un moratoriu european privind defrişările în zolene protejate. Comisia trebuie să vină cu o definiţie clară a zonelor strct protejate şi vă încurajez dă o faceţi. Aşteptăm să opriţi acest ucigaş tăcut al naturii noastre”, conchide europarlamnentarul USR PLUS.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ştefănuţă,
bigăr,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.