Eurodeputat: Am solicitat CE să stopeze aberaţia fostului guvern de a renunţa la încălzirea cu lemne

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 decembrie 2021 307 afişări

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, anunţă că a cerut Comisiei Europene să stopeze „aberaţia fostului guvern” de a renunţa la încălzirea cu lemne până în 2023. El spune că în mediul rural sunt peste 80% astfel de locuinţe, adică 2.700.000 de locuinţe încălzite cu lemn.

Eurodeputat: Am solicitat CE să stopeze aberaţia fostului guvern de a renunţa la încălzirea cu lemne

„Am solicitat Comisiei Europene să stopeze aberaţia fostului guvern de a renunţa la încălzirea cu lemne până în 2023 în contextul în care aproape jumătate dintre români se încălzesc în acest mod”, scrie pe Facebook Victor Nerescu.

El arată că în mediul rural sunt peste 80% astfel de locuinţe, adică 2.700.000 de locuinţe încălzite cu lemn, conform datelor Institutului Naţional de Statistică, iar ponderea este mai mare pentru zonele montane.

„Din păcate, chiar dacă protejarea mediului şi a pădurilor trebuie să fie o prioritate, este imposibil pentru România să găsească şi să ofere soluţii alternative până în 2023. Această măsură reprezintă una dintre multiplele greşeli din PNRR care trebuie adaptate realităţilor şi corectate în parteneriat cu instituţiile europene”, conchide Victor Negrescu, vicepreşedinte PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
negrescu,
ce,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.