Eurobarometru: Încrederea românilor în UE a ajuns la cel mai scăzut nivel

Postat la 03 aprilie 2012 11 afişări

Încrederea românilor în direcţia urmată de UE a scăzut cu 14 procente, la 46%, în anul 2011, arată un Eurobarometru prezentat marţi la Reprezentanţa CE de la Bucureşti. Acesta este cel mai scăzut nivel de încredere în UE înregistrat în România, în condiţiile în care cel mai ridicat a fost, în perioada de pre-aderare, de circa 85%.

Ritmul de scădere a încrederii a fost unul accelerat, astfel că în timp ce la nivelul UE 27 scăderea încrederii că direcţia urmată de Uniune este cea corectă a fost de doar 8%, în cazul României erodarea a fost mai mare, respectiv de 14%. Nivelul de încredere a scăzut de la 60% în toamna lui 2010, la 46% în toamna lui 2011. Studiul arată totuşi că, "deşi România se înscrie şi ea în tendinţa observabilă la nivelul tuturor statelor membre, şi anume aceea de scădere a gradului de încredere în direcţia urmată de UE, ea se situează totuşi semnificativ peste media europeană a încrederii, care este de 38%".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
eurobarometru,
incredere,
romani,
ue
/actualitate/eurobarometru-increderea-romanilor-in-ue-a-ajuns-la-cel-mai-scazut-nivel-9471506
9471506
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.