Euler Hermes: România va înegistra o creştere a insolvenţelor cu 3% în 2019

Postat la 21 ianuarie 2019 64 afişări

Compania financiară Euler Hermes estimează în Raportul Global de Insolvenţă pentru anul 2019 o scădere a numărului de insolvenţe în România cu -3% în 2018, în timp ce în 2019 se aşteaptă la o creştere a insolvenţelor cu +3%.

Euler Hermes: România va înegistra o creştere a insolvenţelor cu 3% în 2019

Reducerea numărului de insolvenţe în 2018 vine în contextul unui an anterior, 2017, atipic în care frecvenţa insolvenţelor creştea pentru prima dată după 3 ani de “recesiune”. Privind atent la evoluţia insolvenţelor pe sectoare, se poate spune că 2018 a fost mai prielnic activităţilor legate de agricultură (-21% vs ianuarie – noiembrie 2017) şi comerţ cu ridicata şi cu amănuntul (-4%), dar mai potrivnic agenţilor economici din sectorul tranzacţiilor imobiliare (+43%), cât şi a hotelurilor şi restaurantelor (+13%).

În contextul mai larg al regiunii Europei Centrale şi de Est, numărul insolvenţelor a înregistrat o semi-stagnare, dar evoluţia fiecărei ţări în cadrul regiunii a fost divergentă, astfel, România, Ungaria şi Cehia au scăderi ale numărului de insolvenţe, în timp ce Polonia şi Turcia au raportat creşteri de +5%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insolventa,
crestere,
romania,
timp

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.