Eugen Teodorovici a depus la Senat proiectul pentru înfiinţarea Autorităţii Vamale Române

Postat la 13 septembrie 2019 38 afişări

Eugen Teodorovici a depus, în procedură de urgenţă la Senat, un proiect pentru înfiinţarea Autorităţii Vamale Române, instituţie care se va afla în subordinea Ministerului de Finanţe. Iniţiativa vine în contextul în care ANAF a fost reorganizată şi parţial divizată.

Eugen Teodorovici a depus la Senat proiectul pentru înfiinţarea Autorităţii Vamale Române

„În subordinea Ministerului Finanţelor Publice se înfiinţează Autoritatea Vamală Română, ca efect al reorganizării prin divizare parţială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, organ de specialitate al administraţiei publice centrale în domeniul vamal, instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată de la bugetul Ministerului Finanţelor Publice, denumită în continuare Autoritate”, prevede proiectul de lege iniţiat de senatorul PSD Eugen Teodorovici.

Autoritatea Vamală Română îndeplineşte rolul de organ fiscal central, în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală.

Totodată, Autoritatea ar prelua de la ANAF şi unităţile subordonate acesteia, activitatea, posturile şi personalul structurilor vamale, respectiv Direcţia Generală a Vămilor din cadrul aparatului propriu al Agenţiei, direcţiile regionale vamale şi birourile vamale de interior şi de frontieră din cadrul direcţiilor regionale ale finanţelor publice, potrivit sursei citate.

Conform proiectului, Autoritatea Vamale Române este condusă de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului finanţelor publice, ajutat de un vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului Finanţelor Publice, iar preşedintele Autorităţii are calitatea de ordonator terţiar de credite şi poate delega această calitate în condiţiile stabilite de Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
autoritate,
infiintare,
proiect,
depunere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.