Eşti sigur că eşti patriot? Mai gândeşte-te

Postat la 29 noiembrie 2017 437 afişări

Exact in urma cu 4 ani scriam opinia de mai jos pentru ZF, tot in preajma Zilei Nationale, inspirat de un banner aflat in centrul Sibiului, care incuraja sibienii sa cumpere fabricat la ei in oras, pentru ca astfel se pastreaza locurile de munca in oras si judet.

Eşti sigur că eşti patriot? Mai gândeşte-te

Astazi insa, cand explozia consumului din PIB este insotita de un deficit al balantei comerciale (adica cumparam din import in loc sa cumparam din productie locala) putem afirma, oricat de dur sau trist ar parea, ca nu suntem patrioti. 

 

De ce nu cumparam fabricat in Romania, contribuind astfel putin cate putin la dezvoltarea tarii – sunt experti, analisti, economisti, sociologi, psihologi, etc., care pot da explicatii segmentare mai mult sau mai putin generale sau aplicate: nu mai avem industrie de manufactura, lipsind inovatia si valoarea adaugata; lucrul fabricat in tara e perceput de slaba calitate; e trendy sa cumperi marci care nu se fabrica la noi, ce mai inseamna azi fabricat in Romania (materiile prime? subansamblele? asamblarea produsului aflat pe raft?), autoritatile nu incurajeaza industria de manufactura (vezi si recenta retorica privind multinationalele); lipseste educatia care sa arate ca e patriotic sa cumperi fabricat la tine in tara, etc, etc.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.