Este una dintre cele mai bogate ţări din lume, dar cu o imensă problemă socială. De ce au rămas peste 8 milioane de case goale

Autor: Alex Ciutacu Postat la 01 mai 2019 57424 afişări

Este una dintre cele mai bogate ţări din lume, dar cu o imensă problemă socială. De ce au rămas peste 8 milioane de case goale

Un număr record de 8,46 milioane de locuinţe din Japonia sunt goale în contextul în care constructorii nu opresc frenezia noilor livrări, în timp ce populaţia se micşorează dramatic, potrivit Bloomberg.

Numărul locuinţelor goale a crescut cu 260.000 în cadrul unui studiu pe care guvernul îl realizează de două ori pe deceniu. Astfel, 13,6% din locuinţe sunt goale, potrivit Nikkei.

Multe dintre aceste proprietăţi sunt scoase spre vânzare sau spre închiriere sau sunt case de vacanţă. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt locuinţe abandonate, dezafectate, potrivit serviciului japonez de ştiri.

Un alt factor care lasă multe dintre locuinţe goale este trendul reprezentat de oamenii care se mută constant din mediul rural în mediul urban.

Cu toate acestea, la nivel absolut, numărul de locuinţe goale poate fi întrecut uşor. Un studiu din 2017 arată că în zona urbană din China o locuinţă din cinci este goală, ceea ce s-ar traduce în circa 65 de milioane de case goale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
case,
japonia,
goala,
dezastru,
locuinte,
studiu,
bloomberg

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.