Raed Arafat, explicaţii privind Ro-Alert. De ce sistemul nu a anunţat TORNADA din Călăraşi

Postat la 01 mai 2019 80 afişări

Raed Arafat, şeful DSU, răspunde criticilor potrivit cărora Ro-Alert ar fi trebuit să avertizeze populaţia cu privire la tornada de marţi din Călăraşi şi precizează că sistemul nu depistează singur fenomenele periculoase, subliniind că meteorogii sunt cei care interpretează datele, nu DSU sau IGSU.

Raed Arafat, explicaţii privind Ro-Alert. De ce sistemul nu a anunţat TORNADA din Călăraşi

„Unii au început să atace sistemul Ro-Alert de parcă sistemul Ro-Alert este un radar meteo care trebuie să avertizeze despre fenomenele meteo înainte că ele să apară. Cred că este momentul să clarificăm din nou, şi cât de detaliat posibil, cum funcţionează acest sistem. La nivelul fiecărui dispeceratul ISU judeţean, precum şi la nivelul IGSU şi al DSU, există terminale de activare Ro-Alert; Sistemul de alertare Ro-Alert este activat de oricare din aceste dispecerate, de către ofiţerul de serviciu care alege zona în care populaţia trebuie să fie avertizată, în vederea înştiintării despre un fenomen sau situaţie periculoasă iminentă; Ca să activăm sistemul Ro-Alert, trebuie în primul rând să aflăm despre faptul că situaţia respectivă urmează să aibă loc sau cel puţin faptul că fenomenul este în desfăşurare; Pentru cei care nu cunosc încă, DSU şi IGSU NU SUNT CEI CARE INTERPRETEAZĂ DATELE METEO, acest lucru fiind realizat la nivelul ANM”, a scris şeful DSU Raed Arafat, pe Facebook.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
sistem,
raed arafat,
calarasi,
tornada

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.