Este ştirea momentului în România. Anunţul făcut de Florin Cîţu în urmă cu puţin timp

Autor: Cosmin Pirv Postat la 22 septembrie 2021 589 afişări

România începe vaccinarea populaţiei împotriva Covid-19 cu doza a 3-a, din 28 septembrie

Este ştirea momentului în România. Anunţul făcut de Florin Cîţu în urmă cu puţin timp

Potrivit deciziei adoptate miercuri de CNCAV, pe lângă persoanele vulnerabile şi cele cu risc mare de expunere, din sănătate şi învăţământ, accesul la administrarea dozei a 3-a este permis tuturor persoanelor care au cel puţin 6 luni de la administrarea dozei a doua.

Membrii CNCAV au hotărât miercuri, în unanimitate, pe baza datelor ştiinţifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.

Administrarea dozei a treia este recomandată persoanelor vulnerabile, cele peste 65 de ani, cu boli cronice, personal din centrele medico-sociale, persoanelor cu risc mare de expunere, angajaţi din sănătate şi învăţământ.

„Accesul la vaccinare este permis şi altor categorii populaţionale, care au cel puţin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală”, au transmis reprezentanţii CNCAV.

Conform acestora, doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema iniţială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

„Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel”, a mai transmis CNCAV.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naţionale de programare la vaccinare.

Beneficiarii vor primi adeverinţe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menţionarea celor trei doze efectuate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
doza,
trei,
vaccin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.