Este OFICIAL: Încă două ţări intră în Uniunea Europeană. Care sunt acestea

Postat la 20 iulie 2018 652 afişări

Liderii statelor membre UE au fost de acord să deschidă discuţiile privind aderarea Macedoniei şi Albaniei la Blocul comunitar până la sfârşitul anului 2019, cu condiţia ca cele două state balcanice să progreseze în adoptarea reformelor judiciare şi anticorupţie, relatează agenţia Reuters.

Este OFICIAL: Încă două ţări intră în Uniunea Europeană. Care sunt acestea

Liderii UE au afirmat printr-un comunicat că vor analiza progresul Albaniei şi Macedoniei în 2019, urmând să deschidă discuţiile privind aderarea acestora până la sfârşitul anului viitor.

Franţa şi Olanda au cerut mai mult progres din partea celor două state, în pofida susţinerii celorlalte membre UE.

Serbia, Macedonia, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru şi Kosovo au făcut demersuri pentru a iniţia negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.