Este oficial: Dacia va produce maşini electrice în România. “La Mioveni producem maşini “înalte” şi când acestea vor fi electrice, atunci aici le vom produce

Autor: Bogdan Alecu Postat la 14 octombrie 2022 99 afişări

Este oficial: Dacia va produce maşini electrice în România. “La Mioveni producem maşini “înalte” şi când acestea vor fi electrice, atunci aici le vom produce

Ce-a dea patra generaţie a Dacia Duster, care va fi lansată cel mai probabil în 2033 va fi prima maşină electrică produsă la uzina Dacia de la Mioveni, potrivit lui Denis Le Vot, CEO-ul mărcii Dacia în cadrul Grupului Renault.

“Acum ştim că în 2035 modelele Dacia vor fi electrice. Prima noutate o vom avea cu următoarea generaţie a Sandero care va fi electrică în 2028. Următoarea va fi cu Duster din 2033 – cea de-a patra generaţie. Acum va urma Jogger Hybrid în care practic nu am investit nimic, sau am investit foarte puţin deoarece vorbim despre o tehnologie pe care o luăm de la Renault”, a spus Denis Le Vot în cadrul unei mese rotunde la Bucureşti.

El a subliniat că “Acum Spring reprezintă 12% din vânzările Dacia, iar cele GPL sunt la peste 30%, deci circa jumătate din ce vine Dacia este cu emisii zero sau cu emisii reduse de dioxid de carbon”.

Denis Le Vot a explicat că următorul model Dacia electric va fi următoarea generaţie a lui Sandero, aşteptată în 2028 şi care cel mai probabil va fi produsă tot în Maroc.

“În Maroc producem de obicei acum maşinile “joase” iar la Mioveni pe cele înalte precum SUV-urile şi crossoverele – Duster, Jogger şi Sandero Stepway. Următorul Duster va fi unul cu motor cu ardere internă (aşteptat în 2025 – n.red.) iar generaţia care va urma, cel mai probabil în 2033 va fi electric”, a explicat Denis Le Vot.

El a subliniat că “nu contează cine produce primul, ci cine face cei mai mulţi bani din asta, iar profitul mai mare este obţinut la maşinile mai mari cu volume mai mari, adică Duster.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mioveni,
dacia,
masini,
masini electrice,
oficiali

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.