Este oficial: Avem un nou MILIARDAR în România

Postat la 21 iulie 2023 754 afişări

Este oficial: Avem un nou MILIARDAR în România

Prag depăşit: grupul Farmexim – distribuţie şi farmaciile Help Net – a trecut de 1 miliard de euro în 2022

Grupul Farmexim, unul dintre cele mai mari gupuri farmaceutice din România, care include distribuitorul de medicamente cu acelaşi nume şi o reţea de 420 de farmacii Help Net, a trecut în 2022 de afaceri cumulate de 1 miliard de euro după o creştere de 28% faţă de anul anterior. Din grup mai face parte şi o companie nou-înfiinţată, El Pharma, care oferă servicii farma altor companii din domeniu.

Grupul Farmexim a intrat din 2018 sub acţionariatul germanilor de la Phoenix, unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice din Europa. În cinci ani, până în 2022, afacerile cumulate pe piaţa locală din distribuţie şi retail de medicamente au crescut cu 80%.

După cifrele de afaceri din 2022, distribuitorul de medicamente ocupă poziţia a patra din piaţă, iar reţeaua de farmacii este pe locul al treilea, atât după numărul de unităţi, cât şi după cifra de afaceri. În total, peste 3.000 de angajaţi lucrează în cadrul grupului farmaceutic.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.