Este oficial: Astăzi se deschide cirulaţia pe unul dintre cele mai aşteptate loturi de autostradă. Ce trebuie să ştie toţi şoferii din România

Autor: Cosmin Pirv Postat la 30 decembrie 2023 34 afişări

Este oficial: Astăzi se deschide cirulaţia pe unul dintre cele mai aşteptate loturi de autostradă. Ce trebuie să ştie toţi şoferii din România

Sâmbătă. de la ora 12.00, se deschide circulaţia pe Lotul 2 Sud al A0, între Cornetu-Bragadiru şi Jilava-1 Decembrie, a anunţat Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Potrivit secretarul de stat, acest lot de autostradă are o lungime de 16,3 km şi va fi dat în trafic tronsonul între DN5 (Jilava-1 Decembrie) şi DN6 (Bragadiru-Cornetu) care va permite astfel circulaţia rutieră între aceste zone la nivel de autostradă, fără a se mai tranzita actuala centură a Capitalei.

„Pentru acest lot am deschis lucrările în august 2020, alături de ministrul Transporturilor de atunci, Lucian Bode, şi am promis că în 3 ani vom avea primele secţiuni finalizate din Autostrada Bucureştiului A0”, spune, pe Facebook, Ionel Scrioşteanu.

Potrivit acestuia, constructorul continuă lucrările pentru deschiderea circulaţiei până la intersecţia cu DN4 Şoseaua Olteniţei, respectiv pentru încă aproximativ 7 km aferenţi Lotului 1 Sud, în cel mai scurt timp, dar şi până la nodul rutier dintre A0 şi A2.

„În ceea ce priveşte pasajul rutier peste autostradă, de la Berceni, pe al cărui şantier am fost şi aseară, acesta va fi dat în trafic în 2 săptămâni, pentru a putea fi finalizate lucrările la nivel de autostradă şi sub pasaj”, transmite secretarul de stat.

El anunţă că Lotul 2 Sud al Autostrăzii Bucureştiului are o lungime de 16,3 km şi traversează oraşul Bragadiru, oraşul Măgurele şi comunele Jilava şi Vidra (Ilfov).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
a0,
lot,
circulaţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.