Este Elon Musk o ameninţare la adresa SUA? Biden spune că relaţiile miliardarului cu alte state "merită să fie analizate"

Postat la 10 noiembrie 2022 64 afişări

Este Elon Musk o ameninţare la adresa SUA? Biden spune că relaţiile miliardarului cu alte state "merită să fie analizate"

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că, în opinia sa, relaţiile directorului Tesla şi Twitter, Elon Musk, cu alte ţări merită să fie analizate.

Biden a fost întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă este de părere că Musk reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale şi dacă achiziţia Twitter de către acesta, cu ajutorul unui conglomerat din Arabia Saudită, ar trebui să fie investigată de guvernul american, potrivit Reuters.

"Cred că cooperarea şi/sau relaţiile tehnice ale lui Elon Musk cu alte ţări merită să fie analizate", a spus Biden.

"Dacă face ceva nepotrivit, nu sugerez asta. Sugerez că merită să fie analizate".

Casa Albă a declarat luna trecută că rapoartele potrivit cărora Statele Unite discută lansarea unei analize a securităţii naţionale a unora dintre întreprinderile lui Musk, inclusiv Twitter, "nu sunt adevărate".

Musk, un miliardar cu o mare influenţă după achiziţia Twitter

Achiziţionarea Twitter de către Musk a stârnit îngrijorări că acesta s-ar putea confrunta cu presiuni din partea ţărilor care încearcă să controleze discursul online.

Cel mai bogat om din lume, Musk este directorul general al producătorului de automobile electrice Tesla, care numără China ca o piaţă şi o bază de producţie cheie. Tesla operează o fabrică în Shanghai, China, care a reprezentat aproximativ jumătate din livrările globale ale Tesla anul trecut.

Musk este, de asemenea, CEO al companiei de rachete şi internet prin satelit SpaceX, printre altele.

Musk a sugerat anterior că tensiunile dintre China şi Taiwan ar putea fi rezolvate prin cedarea unui anumit control al Taiwanului către Beijing. Musk a mai spus că China a cerut asigurări că nu va oferi acolo serviciul de internet Starlink al SpaceX.

De asemenea, el a propus ca Ucraina să cedeze permanent Crimeea Rusiei, afirmând în acelaşi timp că SpaceX nu ar putea finanţa pe termen nedefinit Starlink în Ucraina.

Ian Bremmer, şeful companiei de consultanţă în domeniul riscurilor politice Eurasia Group, a scris pe Twitter că Musk i-a spus că a vorbit cu Putin şi cu Kremlinul direct despre Ucraina. Musk a negat afirmaţiile sale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
analizare,
biden,
relatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.