Este adevărat dacă nu ai efecte secundare, înseamnă că vaccinul nu a funcţionat? Teoria experţilor în boli infecţioase

Postat la 30 martie 2021 275 afişări

Este adevărat dacă nu ai efecte secundare, înseamnă că vaccinul nu a funcţionat? Teoria experţilor în boli infecţioase

A apărut un nou efect advers al vaccinului anti-COVID. Pacienţii spun că simt gustul de nichel în gură după vaccinare.

Se cere un studiu urgent pentru a vedea riscurile.

Pe măsură ce creşte numărul celor vaccinaţi, creşte şi lista efectelor adverse. Cel mai recent este gustul metalic. Mai multe persoane au raportat acest efect advers la câteva minute după prima doză de Pfizer. Medicii spun că observat acest lucru şi la alte vaccinuri, administrate în trecut.

Ce spun medicii?

Medicii spun că poate apărea gustul metalic, dar dispare în timp. Şi că raportarea efectelor adverse ţine şi de mulţi alţi factori, în afară de reacţia sistemului imunitar. Depinde dacă eşti obosit, stresat sau cum percepi durerea.

Dar dacă nu ai efecte secundare, înseamnă că vaccinul nu a funcţionat?

Toţi experţii în boli infecţioase îţi spun că această teorie nu este adevărată. Gândeşte-te, pentru orice medicament pe care îl iei ai efecte adverse? Rata fiecărui tip de reacţie este precizată în prospectul vaccinului. La vaccinul AstraZeneca sunt raportate mai multe efecte după prima doză, la vaccinurile pe bază de ARN Mesager, respectiv Pfizer şi Moderna ştim că aceste reacţii apar mai frecvent după a doua doză.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
boli,
efecte secundare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.