eSolutions: Platforma de management epidemiologic 9SOS

Postat la 04 martie 2021 58 afişări

9SOS este o platformă online de triaj, evaluare şi monitorizare a cazurilor de Covid-19, cu aplicabilitate imediată în managementul epidemiologic.

Descrierea inovaţiei:

Platforma 9SOS concentrează, integrează şi facilitează comunicarea datelor despre evenimente epidemiologice - TBC, varicelă, Covid-19 etc. Uşurează activitatea DSP în gestionarea datelor cu caracter personal special provenite de la cetăţeni afectaţi de evenimente epidemiologice, indiferent că sunt testaţi pozitiv sau negativ, suspecţi, contact direcţi, izolaţi sau provenind din populaţii vulnerabile. Doar Direcţia de Sănătate Publică are acces la informaţia colectată şi raportată Autorităţilor centrale şi locale. Medicii de familie primesc informaţii despre pacienţii înscrişi în propria listă, partajează documente securizat şi pot solicita testarea pacienţilor pe baza triajului şi anchetei epidemiologice. Inspectoratele şcolare, unităţile de învăţământ, universităţile primesc informaţii limitate despre elevi, studenţi şi personalul propriu – cei afectaţi de eveniment.

Platforma MultiMed – 9SOS este centrul de comandă şi control al întregului serviciu, fiind conectată la centrala telefonică, bazele de date primite de la laboratoare şi CoronaForms. Fiecare adresă este mapată geografic, în timp real, cu acurateţe, de un număr cadastral. Autorităţile pot acţiona şi gestiona situaţia în funcţie de răspândirea în comunitate. Se foloseşte adresa declarată de domiciliu/izolare pentru fiecare caz în parte, având posibilitatea de a mări sau micşora aria supravegheată, de la nivelul întregului judeţ până la nivelul unui număr cadastral. Pe baza acestor informaţii, se pot face progresii în timp şi obţinem animaţii cu mişcarea epidemiei în teritoriu. eSolutions este o companie de tehnologie care dezvoltă soluţii integrate, complexe şi sigure, cu accent pe îmbunătăţirea proceselor de afaceri care stau în spatele software-ului.

Fondată în 2001 în România, eSolutions are o echipă de peste 100 de specialişti şi derulează proiecte complexe pe plan local şi european, în portofoliul de clienţi numărându-se companii precum Carrefour, Deutsche Telekom, Regina Maria, Red Sea, Rewe Grup, tarent.

Elementul de noutate:

9SOS este prima platformă de management epidemiologic din România, lansată în două săptămâni de la declararea pandemiei de coronavirus şi pusă la dispoziţia autorităţilor în mod gratuit.

Efectele inovaţiei:

9SOS este funcţională la DSP Braşov gestionând peste 90.000 fişe pacient şi peste 50.000 apeluri de la implementare. (*date la 10 decembrie 2020). Toate apelurile telefonice sunt înregistrate şi trasabile, cu rapoarte periodice de utilizare – utile pentru analiza resurselor necesare. Durata medie de preluare a unui apel este, în medie, de 60 - 90 de secunde de la primul semnal sonor. Operatorii notează date despre fiecare apel pentru ca apelantul să nu fie nevoit să repete speţa cu fiecare operator, în cazul revenirii. Operatorii au acces la aceste note pentru a răspunde rapid nevoilor cu informaţii actualizate, congruente. Medicii de familie primesc informaţii despre pacienţi prin canale de comunicaţii securizate, partajează documente şi fac cereri către DSP pentru testare Covid-19. Persoanele autorizate din şcoli/universităţi pot vizualiza listele cu angajaţii, elevii sau studenţii afectaţi Covid-19 din unitatea respectivă – acţionând imediat pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.