Eruptia vulcanului Puyehue, din Chile: coloana de gaze de 10 km si peste 10 cutremure puternice

Postat la 05 iunie 2011 11 afişări

Vulcanul chilian Puyehue din a intrat in eruptie sambata, pentru prima data in ultima jumatate de secol, iar autoritatile au decis sa evacueze circa 3.500 de locuitori din zona, ca masura de precautie.

Serviciul national de geologie (Sernageomin) din Chile a anuntat ca intrarea in eruptie a vulcanului a provocat "o explozie care a dus la formarea unei coloane de gaze cu o inaltime de circa 10 kilometri". Guvernul chilian a ordonat sambata dupa-amiaza evacuarea a circa 3.500 de persoane din 20 de localitati situate in apropierea vulcanului, la 870 de kilometri sud de Santiago si in apropiere de granita cu Argentina. In zona au fost resimtite mai mult de zece miscari seismice puternice , de magnitudine 4, si alte circa 100 de mai mica intensitate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/eruptia-vulcanului-puyehue-din-chile-coloana-de-gaze-de-10-km-si-peste-10-cutremure-puternice-8315205
8315205
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.