Eruptia vulcanului islandez: Cinci sute de zboruri anulate marti in Europa din cauza norului de cenusa

Postat la 25 mai 2011 10 afişări

Aproximativ 500 de zboruri au fost anulate marti in Europa din cauza trecerii, prin nordul Marii Britanii, a norului de cenusa provocat de eruptia vulcanului islandez Grimsvötn, a anuntat marti dupa-amiaza organizatia europeana pentru securitate aeriana, Eurocontrol.

"Astazi, zone cu o concentratie puternica de cenusa au trecut prin anumite regiuni din nordul Marii Britanii", a subliniat organizatia intr-un comunicat. "Prin urmare, aproximativ 500 de zboruri au fost anulate din cele circa 29.000 care erau prevazute in toata Europa", a adaugat aceasta, intr-o prezentare a situatiei realizate la ora 15.00 GMT (18.00, ora Romaniei). "Exista o probabilitate mare ca norul de cenusa sa atinga anumite parti ale Danemarcei, sudul Norvegiei si sud-vestul Suediei pana maine (miercuri)", a subliniat Eurocontrol. "Acest lucru ar putea avea un anumit impact asupra traficului aerian, dar cu noile proceduri aplicate si deplasarea preconizata a norului in cursul ultimelor zile, impactul real asupra zborurilor ar trebui sa fie relativ redus", a adaugat aceasta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nor,
cenusa,
islanda,
aviatie,
vulcan
/actualitate/eruptia-vulcanului-islandez-cinci-sute-de-zboruri-anulate-marti-in-europa-din-cauza-norului-de-cenusa-8283083
8283083
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.