Ernst &Young: Piaţa românească de fuziuni şi achiziţii nu şi-a revenit în 2011

Autor: Razvan Muresan Postat la 24 ianuarie 2012 44 afişări

Piaţa locală de fuziuni si achiziţii nu şi-a revenit anul trecut, continuând să reflecte diferenţe semnificative între aşteptările de preţ ale vânzătorilor şi cele ale cumpărătorilor. 2011 a reflectat o piata a tranzacţiilor de marime mică, sub un miliard de dolari, potrivit barometrului românesc de fuziuni şi achiziţii, realizat de Ernst &Young.

"Raportat la numarul de tranzactii finalizate, piata autohtona de fuziuni si achizitii a intregistrat o crestere de 5% in anul 2011 fata de anul 2010. Ne situam insa in topul celor mai active piete din Europa Centrala si de Sud Est, cu 120 de tranzactii finalizate in anul 2011. Sectoarele cele mai active anul trecut au fost productia, telecomunicatiile si media, sectorul imobiliar, industria energetica si miniera, iar investitorii strategici au continuat sa domine piata tranzactiilor incheiate", a declarat Cornelia Bumbacea, partener si director al departamentului de Asistenta in tranzactii Ernst & Young.

Bumbacea spera intr-un 2012 mult mai activ decat anul precedent, cel putin prin prisma tranzactiilor de capital si a privatizarilor planificate de statul roman: "Desi exista in continuare un interes crescut din partea investitorilor strategici precum si un interes constant din partea fondurilor de investitii care scaneaza in mod sistematic piata romaneasca, nu intotdeauna criteriilor lor de marime si performanta sunt indeplinite de societatile romanesti, la momentul prezent."

Editia actuala a M&A Barometer subliniaza faptul ca piata de fuziuni si achizitii a scazut in 2011 cu 28%, de la 1,26 miliarde de dolari in 2010 la 909 millioane in 2011.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fuziuni,
achizitii,
tranzactii,
Ernst &Young
/actualitate/ernst-young-piata-romaneasca-de-fuziuni-si-achizitii-nu-si-a-revenit-in-2011-9171462
9171462
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.