Era lui Elon Musk la Twitter e pe cale să apună: Celebrul multimiliardar spune că sfârşitul anului 2023 ar putea reprezenta un „moment bun" pentru a găsi un nou CEO pentru Twitter, deoarece compania va fi „stabilă" până atunci

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 15 februarie 2023 40 afişări

Era lui Elon Musk la Twitter e pe cale să apună: Celebrul multimiliardar spune că sfârşitul anului 2023 ar putea reprezenta un „moment bun" pentru a găsi un nou CEO pentru Twitter, deoarece compania va fi „stabilă" până atunci

Elon Musk a declarat că intenţionează să găsească pe altcineva care să-i preia postul de CEO al Twitter spre sfârşitul anului 2023, scrie Business Insider.

Musk a vorbit despre planurile sale de succesiune pentru companie la World Government Summit din Dubai, miercuri, potrivit Bloomberg.

„Trebuie să stabilizăm structura companiei şi să ne asigurăm că se află într-un loc sănătos din punct de vedere financiar înainte de orice decizie majoră", a declarat Musk prin intermediul unei legături video de la distanţă.

„Probabil sfârşitul acestui an va reprezenta un moment bun pentru a găsi pe altcineva care să conducă compania", a adăugat Musk. 

Nu este clar dacă Musk are pe cineva în minte pentru conducerea Twitter.

În cadrul sesiunii, Musk a declarat că, în opinia sa, Twitter este „un fel de start-up în sens invers" şi a adăugat: „Este nevoie de o muncă serioasă a aduce Twitter într-o poziţie stabilă", a relatat Associated Press. 

În octombrie, Musk a achiziţionat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari. Miliardarul a trecut apoi la cârma reputatei platforme de social media, concediind directori, inclusiv pe directorul general de atunci al platformei, Parag Agrawal. În noiembrie, celebrul multimiliardar a cerut ca personalul să se angajeze la un program de lucru „extrem de dur", consecinţa unor performanţe nesatisfăcătoare fiind concedierea.

Apoi, pe 18 decembrie, Musk a iniţiat un sondaj pe Twitter, întrebând utilizatorii dacă ar trebui „să demisioneze din funcţia de şef al Twitter". Rezultatele sondajului nu i-au fost favorabile - aproximativ 57,5% din cei peste 17,5 milioane de respondenţi au votat pentru ca Musk să demisioneze din funcţia de director general al Twitter.

Musk a scris apoi pe Twitter, la 20 decembrie, că intenţionează să demisioneze din funcţia de director general imediat ce va găsi „pe cineva suficient de nebun să accepte postul".

În decembrie, mai multe surse au declarat pentru CNBC că Musk caută în mod activ pe cineva care să fie noul CEO al companiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.