Epidemie de gripă în SUA: "Este cel mai urât sezon de gripă pe care l-am avut în ultimii zece ani"

Postat la 11 ianuarie 2013 18 afişări

Epidemia de gripă din Statele Unite, care s-a declanşat mai devreme decât de obicei, la începutul lui decembrie, afectează majoritatea statelor ţării, provocând moartea a 18 copii şi spitalizarea a peste 2.200 de persoane.

"Se pare că acesta este cel mai urât sezon de gripă pe care l-am avut în ultimii zece ani", a apreciat doctorul Anthony Fauci, director la Institutul naţional pentru alergii şi boli infecţioase (NIAID), amintind în schimb că sezonul 2012 a fost unul dintre cele mai blânde.

Acesta este diferit. Gripa a început cu câteva săptămâni mai devreme cu un număr mare de cazuri încă de la începutul lunii decembrie, în timp ce de obicei abia la jumătatea lui ianuarie se constată o creştere puternică a numărului de bolnavi, cu apogeul la sfârşitul lui februarie, a explicat el pentru AFP.

"Nu este semn bun când se constată o astfel de accelerare a infecţiilor atât de devreme, un fenomen care anunţă de obicei o epidemie de gripă urâtă", adaugă el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gripă,
SUA,
Epidemie
/actualitate/epidemie-de-gripa-in-sua-este-cel-mai-urat-sezon-de-gripa-pe-care-l-am-avut-in-ultimii-zece-ani-10452929
10452929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.