Entuziasmul de pe bursă s-a temperat, iar lichiditatea suferă din nou

Autor: Stefan Musgociu Postat la 25 ianuarie 2013 16 afişări

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,46%, într-o piaţă în care majoritatea investitorilor au continuat să adopte poziţii de aşteptare, astfel că tranzacţiile abia au cumulat 12,1 milioane de lei.

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,46%, într-o piaţă în care majoritatea investitorilor au continuat să adopte poziţii de aşteptare, astfel că tranzacţiile abia au cumulat 12,1 milioane de lei. Bursa a urmat îndeaproape în acest an evoluţia pieţelor externe, având o creştere de 8,5% de la începutul anului. Mihai Iulian Căruntu, şeful departamentului de cercetare pieţe de capital al BCR, spune că evoluţia pieţelor externe a fost determinată de estimările optimiste ale unor investitori care şi-au crescut expunerea pe acţiuni mizând pe o îmbunătăţire graduală a mediului economic global. "Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că şi pieţele dezvoltate au urmat un trend îndelungat de creştere şi din această perspectivă nu se poate spune că acţiunile sunt ieftine sau că o corecţie cu o amplitudine semnificativă ar fi nerezonabilă. Totuşi, acţiunile de la BVB au fost susţinute de randamente ale dividendelor foarte ridicate aşteptate pe 2012 (peste 6% pentru Fondul Proprietatea şi OMV Petrom, peste 10% pentru Transgaz şi SIF-uri), ceea ce reprezintă un argument puternic pentru expunerea pe acţiunile româneşti, cel puţin până la trecerea datelor de referinţă pentru dividende. Cu alte cuvinte, nu vedem nici posibilitatea unei scăderi semnificative a cotaţiilor principalelor acţiuni sub nivelurile actuale", a declarat Căruntu.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/entuziasmul-de-pe-bursa-s-a-temperat-iar-lichiditatea-sufera-din-nou-10521738
10521738
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.