Emil Constantinescu, la BNR: A lucra cu fonduri de investiţii în exploatarea aurului este o crimă

Postat la 29 aprilie 2013 24 afişări

Exploatarea zăcămintelor de aur de către fonduri de investiţii este o "crimă", pentru că acestea vor fi tentate să foreze în primul rând zonele bogate, crescându-şi astfel preţul acţiunilor la bursă, după care vor lichida şi vor pleca, apreciază fostul preşedinte Emil Constantinescu.

Emil Constantinescu, la BNR: A lucra cu fonduri de investiţii în exploatarea aurului este o crimă

 "A lucra cu fonduri de investiţii este o crimă. Orice fond de investiţii pe tipurile de rezerve pe care le mai avem, adică aur diseminat, care exploatează în carieră nu vor putea să iasă din această tentaţie. Vor exploata întâi zonele bogate, va creşte preţul acţiunilor la bursă, îl vor lichida, vor pleca şi vor lăsa un dezastru", a afirmat Constantinescu la Simpozionul anual de istorie şi civilizaţie bancară "Cristian Popişteanu" cu tema "Aurul în istoria băncilor Centrale", ediţia a XXI-a, găzduit de BNR.

Constantinescu a arătat că exploatarea unui zăcământ de aur implică nişte fonduri uriaşe, iar statul român nu are aceşti bani, pentru că ar însemna să nu mai plătească salarii şi pensii.

Fostul şef al statului, de profesie geolog, apreciază că pentru a folosi rezervele de aur din solul României, acestea ar trebui acordate prin licitaţii numai primelor trei companii de exploatare de aur din lume, pentru că există o distanţă foarte mare între primele trei şi restul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/emil-constantinescu-la-bnr-a-lucra-cu-fonduri-de-investitii-in-exploatarea-aurului-este-o-crima-10818275
10818275
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.