Emil Boc: O parte din contractele de munca noi sunt doar pe 1-2 luni, in ideea ca "astia probabil ca stau o luna-doua cu controalele pe noi"

Postat la 02 iulie 2011 22 afişări

Premierul Emil Boc a remarcat ca o parte dintre contractele de munca nou incheiate in ultimele doua luni, circa 10-12%, au fost incheiate de patroni doar pe 1-2 luni, in ideea ca le vor desfiinta dupa ce trec controalele initiate de stat contra muncii la negru.

In lnile mai si iunie, in baza noului Cod al Muncii au fost inregistrate in Romania 569.399 de noi contracte de munca, din care, peste 66% sunt pe durata nedeterminata. Circa 10-12% dintre ele sunt insa contracte care au fost facute doar pe o luna-doua, "adica au spus: 'astia probabil ca stau o luna-doua cu controalele pe noi, dupa care se revine la vechea practica a muncii la negru'", a remarcat Boc, indemnand Inspectia Muncii, Politia Romana, Jandarmerie si Garda Financiara sa continue controalele.

"Vreau sa-i asigur ca nu vor avea liniste cu niciunul dintre acei angajatori care vor continua sa nu respecte legea, deci, pe tot parcursul anului, pana la sfarsit, si anul viitor, aceste controale ale autoritatilor statului vor continua, pentru a putea sa asiguram protectia necesara salariatilor, printr-un contract de munca", a sustinut premierul, cu ocazia inaugurarii, sambata, a centurii ocolitoare a Municipiului Cluj-Napoca.

Emil Boc a anuntat ca in Romania existau la 30 iunie 6.371.566 de contracte de munca active, comparativ cu 6.175.882 contracte la data de 30 iunie 2008. "Eu spun ca e un semn bun, un semn care ne arata ca iesirea din recesiune se consolideaza si ca economia merge pe directia cresterii, care trebuie continuata in perioada urmatoare", a comentat prim-ministrul.

Din totalul celor 6.371.000 de contracte de munca in vigoare astazi, contracte active, mai mult de 93% sunt pe durata nedeterminata, "deci contractul pe perioada nedeterminata este regula in Romania, iar exceptia este contractul pe durata determinata", a mai spus Boc.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/emil-boc-o-parte-din-contractele-de-munca-noi-sunt-doar-pe-1-2-luni-in-ideea-ca-astia-probabil-ca-stau-o-luna-doua-cu-controalele-pe-noi-8429048
8429048
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.