Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume. Cine este miliardarul care l-a detronat

Postat la 06 martie 2024 106 afişări

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume. Cine este miliardarul care l-a detronat

Elon Musk şi-a pierdut oficial poziţia de rege al miliardarilor, după ce acţiunile Tesla s-au prăbuşit cu 7,2%, ducând averea sa la 197 miliarde de dolari. Musk a fost înlocuit de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, care a devenit cel mai bogat om din lume, pentru prima dată din 2021. Bezos are o avere estimată la 200,3 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Diferenţa de avere dintre Musk şi Bezos, care la un moment dat a ajuns la 142 de miliarde de dolari, s-a micşorat pe măsură ce acţiunile Amazon şi Tesla au evoluat în direcţii total opuse. În timp ce ambele se numără printre cele mai vânate acţiuni, care au propulsat bursele din SUA, acţiunile Amazon au crescut de peste două ori de la sfârşitul anului 2022 şi se află la mică distanţă de un nivel record. Tesla a scăzut cu aproximativ 50% de la vârful din 2021.

Acţiunile Tesla au scăzut luni după ce datele au arătat că livrările de la fabrica sa din Shanghai au scăzut la cel mai mic nivel din ultimul an. Amazon în schimb vine după cea mai bună creştere a vânzărilor online de la începutul pandemiei.

Averea lui Musk ar putea fi afectată şi mai mult după ce un judecător din Delaware a anulat pachetul salarial de 55 de miliarde de dolari de la Tesla, unde este director executiv. Decizia a luat partea unui investitor care a contestat pachetul salarial al lui Musk.

Cea mai mare parte a averii lui Bezos provine din participaţia sa de 9% din Amazon. El este cel mai mare acţionar al retailerului online, chiar şi după ce luna trecută s-a debarasat de 50 de milioane de acţiuni în valoare de aproximativ 8,5 miliarde de dolari.

Nu este prima dată când Bezos ocupă poziţia de cel mai bogat om din lume. El l-a depăşit pentru prima dată pe cofondatorul Microsoft Inc. Bill Gates şi fost deţinător al titlului în 2017.

Dar o revenire masivă a acţiunilor Tesla l-a lăsat pe Bezos să se lupte cu Musk pentru cea mai mare parte a anului 2021 pentru primul loc. La sfârşitul acelui an, a rămas mult în urmă şi nu a recâştigat tronul până acum.

Bernard Arnault, în vârstă de 74 de ani, preşedintele LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, cel mai mare producător de bunuri de lux din lume, se numără, de asemenea, printre cei mai bogaţi din lume, cu o avere netă de 197,5 miliarde de dolari şi reprezintă un rival serios pentru Musk şi Bezos.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
avere,
miliarde,
tesla,
amazon,
pierdere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.