Elon Musk face obiectul unor investigaţii federale, afirmă Twitter într-un document judiciar

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 octombrie 2022 30 afişări

Elon Musk este investigat de autorităţile federale în legătură cu comportamentul său în cadrul tranzacţiei de preluare a Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, a declarat compania de socializare într-un document judiciar publicat joi, scrie Reuters.

Elon Musk face obiectul unor investigaţii federale, afirmă Twitter într-un document judiciar

Documentul nu precizează care este obiectivul exact al anchetelor şi ce autorităţi federale le desfăşoară.

Twitter, care l-a dat în judecată pe Musk în iulie pentru a-l forţa să încheie afacerea, a declarat că avocaţii directorului general al Tesla Inc au invocat "privilegiul de investigaţie" atunci când au refuzat să predea documentele pe care le ceruse.

La sfârşitul lunii septembrie, avocaţii lui Musk au furnizat un "jurnal de privilegii" care identifica documentele care urmau să fie reţinute, a precizat Twitter. Registrul făcea referire la proiectele unui e-mail din 13 mai către Comisia americană pentru valori mobiliare şi burse (SEC) şi la o prezentare către Comisia Federală pentru Comerţ (FTC).

Plângerea depusă în instanţă, prin care i s-a cerut judecătoarei Kathaleen McCormick din Delaware să le ceară avocaţilor lui Musk să furnizeze documentele, a fost făcut pe 6 octombrie - în aceeaşi zi în care McCormick a oprit litigiul dintre cele două părţi după ce Musk a schimbat cursul şi a spus că va continua cu afacerea.

Alex Spiro, un avocat al lui Musk, a declarat pentru Reuters că plângerea depusă în instanţă de Twitter a fost o "diversiune" şi a afirmat: "Directorii Twitter sunt cei care fac obiectul unei anchete federale".

Twitter a refuzat să comenteze declaraţia lui Spiro. De asemenea, a refuzat să comenteze atunci când a fost întrebată de Reuters cu privire la modul în care înţelege orice investigaţie asupra lui Musk.

SEC nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, iar FTC a refuzat să comenteze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
musk,
investigaţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.