Elon Musk deschide în Berlin prima fabrică Tesla din Europa

Autor: Alex Ciutacu Postat la 13 noiembrie 2019 131 afişări

Elon Musk deschide în Berlin prima fabrică Tesla din Europa

Miliardarul Elon Musk a anunţat joi că va deschide în inima Germaniei prima fabrică de producţie Tesla din Europa, potrivit FT.

Musk a făcut anunţul referitor la noua facilitate de producţie din Berlin în cadrul unei ceremonii în care a primit premiul de onoare Golden Steerin Wheel de la Bild, cea mai populară pubicaţie germană.

„Berlin e cel mai tare”, a spus Musk audienţei, adăugând că Tesla va mai crea şi „un centru de inginerie şi design” în capitala germană.

Tesla va construi Model 3 şi Model Y la fabrica din Germania, şi vrea să înceapă producţia în 2021.

Elon Musk vorbeşte de mult timp de posibilitatea de a construi o fabrică gigant în Europa, dar nu a anunţat nicio ţară în mod specific până acum. Decizia vine în cadrul planului de extindere al companiei către pieţele din Shanghai, unde primele modele Tesla produse în China ies în prezent pe linia de producţia.

„Ingineria germană este extraordinară, iar acesta este unul dintre factorii care ne-au determinat să deschidem fabrica gigant din Europa în Germania”, spune Musk, adăugând că unele dintre cele mai bune maşini din lume sunt produse în această ţară.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fabrica,
tesla,
europa,
berlin,
deschidere,
germania,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.