LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Elon Musk se va bucura de un salariu uriaş: Acesta va primi până la 47,8 miliarde de dolari, chiar dacă o instanţă americană a invalidat un plan similar. „Venim în faţa voastră pentru a ne ajuta să rezolvăm această problemă”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 17 aprilie 2024 32 afişări

Elon Musk se va bucura de un salariu uriaş: Acesta va primi până la 47,8 miliarde de dolari, chiar dacă o instanţă americană a invalidat un plan similar. „Venim în faţa voastră pentru a ne ajuta să rezolvăm această problemă”

Tesla le cere acţionarilor să aprobe mutarea sediului juridic al companiei din Delaware în Texas şi aprobarea pachetului salarial al lui Elon Musk, în valoare de 56 de miliarde de dolari, după ce acesta a fost respins de o instanţă, scrie FT.

Astfel, acesta ar putea primi acţiuni în valoare de 47,8 miliarde de dolari.

Robyn Denholm, preşedintele consilului de administraţie al Tesla, a transmis deja o scrisoare acţionarilor. „Nu suntem de acord cu hotărârea Curţii din Delware şi nu credem că acesta este modul în care trebuie să funcţioneze legea. Venim în faţa voastră pentru a ne ajuta să rezolvăm această problemă”.

Decizia acţionarilor ar putea ajuta, de asemenea, la anularea unor plăţi în valoare de 5 miliarde de dolari către avocaţii care au lucrat în acest caz. „Este posibil ca votul să anuleze cererea de acordare a onorariilor în valoare de 5 miliarde de dolari”.

Rezultatul votului va arata şi de cât sprijin se mai bucură Elon Musk, având în vedere că Tesla se confruntă cu o scădere a vânzărilor din cauza competiţiei acerbe şi a diminuării cererii.

Studierea situaţiei altor companii a arătat „că nu există suficiente dovezi pentru a considera că schimbarea incorporării din Delaware în Texas ar afecta valoarea de piaţă a companiei”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.