Elena Udrea: Borşul de miel este mult mai important pentru mine decât ce spune Ponta

Postat la 14 aprilie 2012 19 afişări

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, consideră că "votul uninominal a dat erori majore" şi că sistemul actual trebuie corectat, însă nu aşa cum propune Victor Ponta, liderul PSD, prin trecerea la uninominalul simplu, propunere pe care Udrea o consideră o dovadă de ipocrizie.

"Fiind ocupată cu pregătirile de sărbători, nici nu am încercat să aflu cam ce a grăit acesta, dar am citit pe monitorizări că s-a referit şi la votul uninominal. Atâta ipocrizie m-a făcut să mă opresc din gătit, deşi borşul de miel este mult mai important altminteri pentru mine decât ce spune Ponta", scrie Elena Udrea pe blog.

După ce ideea prezidenţială de a demisiona mai devreme dacă USL acceptă reforma legii electorale a fost respinsă, Comisia parlamentară pentru modificarea legii electorale, prezidată de Sulfina Barbu (PDL), a avansat în această săptămână un compromis: promovarea în Parlament pe bază de vot mixt, cu vot uninominal în jumătate dintre colegii şi liste de compensare în cealaltă jumătate. Sulfina Barbu a spus că PDL şi USL au susţinut uninominalul majoritar, în timp ce UDMR şi minorităţile au respins ideea. Ulterior însă, Victor Ponta a anunţat că PDL de fapt nu e de acord cu uninominalul, aşa încât USL va propune în Parlament un nou vot, pentru trecerea la uninominalul simplu.

Udrea îl acuză pe Ponta de ipocrizie, amintind că PSD s-a opus iniţial însăşi ideii de uninominal. "Neavând de ales, au făcut împreuna cu PNL-ul lui Tăriceanu o lege prin care au inventat un sistem electoral aberant, creat special pentru a-i aduce în Parlament pe cei care nu erau în stare să îşi câştige voturile şi care au devenit senatori sau deputaţi, deşi au pierdut alegerile", scrie Udrea.

PDL cere partenerilor de coaliţie şi opoziţiei şi acordul pentru reducerea numărului de parlamentari (ceea ce USL însăşi a propus), dar şi pentru vot uninominal într-un singur tur de scrutin, la fel ca la alegerile locale. Până la 30 aprilie, Comisia intenţionează să înainteze Parlamentului o propunere legislativă coerentă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/elena-udrea-borsul-de-miel-este-mult-mai-important-pentru-mine-decat-ce-spune-ponta-9524664
9524664
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.