Elena Băsescu în PE: Nu putem tolera etichete xenofobe pentru că ne-am născut în Estul Europei!

Postat la 15 martie 2012 14 afişări

Elena Băsescu a susţinut, în plenul Parlamentului European, că este degradant şi reprezintă o dovadă de laşitate faptul că Guvernul olandez nu s-a delimitat de poziţia PVV, ea arătând că cetăţenii din Estul Europei nu pot tolera etichete jignitoare şi xenofobe pentru că s-au născut aici.

"Nu putem tolera nişte etichete jignitoare şi xenofobe pentru că ne-am născut în Estul Europei!", a afirmat europarlamentarul PDL Elena Băsescu. Ea a amintit că, în secolul trecut, stereotipurile negative au dus la Holocaust şi la masacrul de la Srebreniţa, iar în secolul nostru, la cel din Norvegia. "Este degradant şi o dovadă de laşitate faptul că Guvernul olandez, din care fac parte şi colegii mei din EPP, nu s-a delimitat de poziţia PVV. Raţiunile electorale nu sunt o scuză, pentru că nimic nu poate justifica extremismul, discriminarea, xenofobia şi alăturarea la guvernare de o astfel de grupare. Această atitudine vine în continuarea altor abuzuri făcute de Olanda faţă de ţara mea: blocarea accesului la spaţiul Schengen şi restricţionarea pieţei muncii", a mai declarat Elena Băsescu.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
elena basescu,
xenofobie,
van rompuy
/actualitate/elena-basescu-in-pe-nu-putem-tolera-etichete-xenofobe-pentru-ca-ne-am-nascut-in-estul-europei-9402677
9402677
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.