Electrificarea satelor va costa peste un miliard de lei şi va fi gata în 2016

Postat la 27 august 2012 16 afişări

Electrificarea gospodăriilor fără acces la reţeaua naţională, situate în 2.240 de localităţi, se va derula în perioada 2012-2016, după investiţii de peste un miliard de lei (231 milioane euro), din care 90% de la bugetul de stat şi 10% de la autorităţile locale, potrivit Ministerului Economiei.

Programul va fi derulat de minister prin Agenţia Română de Dezvoltare Durabilă a Zonelor Industriale, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern elaborat de instituţie.

"Din analiza costurilor rezultă că fondurile necesare finalizării procesului de electrificare la nivelul întregii ţări au valoarea de 1,032 miliarde de lei. Costul unitar rezultat din studiu, necesar pentru racordarea la reţeaua de distribuţie a unei locuinţe izolate, este de aproximativ 11.000 de lei", potrivit proiectului.

Toate guvernele care s-au succedat la putere din 2003 până în prezent au promis că vor electrifica satele şi localităţile care nu beneficiază încă de acest serviciu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Electrificare,
sate,
gospodării
/actualitate/electrificarea-satelor-va-costa-peste-un-miliard-de-lei-si-va-fi-gata-in-2016-9984704
9984704
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.