Ekol Logistic a preluat Omega Ro şi plănuieşte investiţii de 10 milioane de euro în următorii cinci ani

Autor: Ioana Mihai Postat la 31 octombrie 2011 46 afişări

Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii logistice integrate din Turcia, Ekol, a achiziţionat compania Omega Ro de pe piaţa din România. Ekol deţine în Turcia şi Europa 400.000 mp de spaţii de depozitare, o flotă de 1900 de autovehicule, iar la nivelul întregii companii lucrează peste 3300 de angajaţi. In 2010 compania a înregistrat o cifră de afaceri globală de 160 milioane de euro. în ceea ce priveşte operatorul preluat din România, Omega Ro, acesta a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2 milioane de euro. Prin noua entitate creată, EKOL România preconizează o creştere cu 70% a volumului de business în următorii doi ani.

"Prin intrarea pe piaţa din România Ekol a introdus o rută intermodală de transport Mannheim-Arad (pe calea ferată) şi Arad-Istanbul (pe roţi). Ruta este operaţională din această lună. Vom implementa un proiect de extindere a unui culoar de transport pentru a opera ruta Arad-Istanbul prin Constanţa. Vom investi masiv în consolidarea acestei rute care permite companiei să îşi dezvolte serviciile şi pe componenta «green»", declară Okyay Oztugran, responsabil pentru dezvoltarea activităţii în România.

`Ekol şi-a propus să devină un jucător puternic pe piaţa din Europa, astfel că a demarat o serie de investiţii locale. După lansarea filialei din Germania în 1996, şi-a consolidat investiţiile în Europa prin inaugurarea consecutivă, în 2011, a reprezentanţelor din Italia şi România. Ekol şi-a planificat în România investiţii de 10 milioane de euro în următorii cinci ani. După deschiderea reprezentanţei din România, firma îşi va îndreapta intenţiile investiţionale spre o a patra ţară din Europa.

În România Ekol deţine un depozit de 6000 mp, fiind pregătită să ofere servicii de transport terestru, de depozitare (warehousing), colectare a mărfii (collecting), coletare/paletare (packaging) şi distribuţie completă. "În zona Europei de Est am înregistrat anul trecut o creştere a volumului de 300% pe transportul terestru.

Prin investiţiile realizate în România, ne propunem o poziţie de lider şi pe piaţa autohtonă în ceea ce priveşte transportul pe roţi. Ca stat membru în Uniunea Europeană, România se află la o intersecţie importantă a marilor rute logistice. Din acest motiv, prezenţa Ekol în România este foarte importantă pentru extinderea puternică a companiei în restul Europei", precizează Okyay Oztugran. Firma are o suprafaţă de depozitare la nivel european de peste 10.000 mp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Omega Ro,
investiţii,
EKOL
/actualitate/ekol-logistic-a-preluat-omega-ro-si-planuieste-investitii-de-10-milioane-de-euro-in-urmatorii-cinci-ani-8920542
8920542
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.