EFG Eurolife lansează primul produs de asigurare de tip unit-linked

Postat la 07 noiembrie 2011 45 afişări

EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, membră a Eurobank EFG Group, lansează începând cu 7 noiembrie EFG Invest 1, un produs unit-linked cu o componentă predominantă de investiţie, ce oferă garanţii pentru capitalul investit şi potenţial de câştig peste cel al produselor tradiţionale.

Prima unică este de minimum 2.000 de euro, pe o perioadă fixă de 6 ani. Produsul este disponibil în toate unităţile Bancpost.

Produsul, destinat clienţilor între 18 şi 68 de ani, are o componentă de protecţie, prin care se acordă o despăgubire în caz de deces din accident pe perioada valabilităţii contractului, respectiv o componentă de investiţie prin care, la momentul subscrierii, prima netă este investită în Fondul Invest 1, prin cumpărare de unităţi la preţul de 10 euro/unitate.

Prima unică de minimum 2.000 euro este investită în proporţie de 95% în nota structurată formată din coşul de acţiuni emise de 20 de companii internaţionale şi în proporţie de 5% în depozite Bancpost. Fondul este administrat de EFG Eurolife Asigurări de Viaţă. Unităţile de fond se evaluează zilnic, iar preţul zilnic al unei unităţi este dat de valoarea notei structurate din componenţa Fondului. Nota structurată este listată la bursa din Luxemburg şi are la bază un coş de acţiuni la 20 de companii internaţionale, printre care France Telecom, Deutsche Telecom, Enel sau Sanofi Avensis.

Fondul asigură cel puţin conservarea investiţiei iniţiale la finalul celor 6 ani. Prin mecanismul de evaluare anuală a performanţei fondului pe toată perioada celor 6 ani, valoarea anuală reţinută pentru maturitate nu poate fi negativă şi nici în scădere faţă de anul precedent, chiar dacă performanţa reală a acţiunilor din componenta coşului ar înregistra scădere.

Bonusul la maturitate este de 5% dacă valoarea fiecărei acţiuni la sfârşitul contractului este mai mare decât valoarea respectivei acţiuni de la începutul contractului. Randamentul pozitiv al fondului este nelimitat, calculat tot la maturitate, pe baza metodei observaţiilor anuale. Nu există un prag maxim la care este limitat acest randament, astfel încât câştigul are potenţial maxim nelimitat.

În situaţia în care clientul doreşte retragerea înainte de maturitate (înainte de împlinirea celor 6 ani), valoarea de răscumpărare este egală cu numărul de unităţi din cont la preţul zilei (din care se percepe o taxă de răscumpărare).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/efg-eurolife-lanseaza-primul-produs-de-asigurare-de-tip-unit-linked-8944792
8944792
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.