Efectele SARS-CoV-2: Creierul uman, mai bătrân cu până la 10 ani după COVID-19. Ce arată rezultatele unui studiu despre deficitul cognitiv

Postat la 28 octombrie 2020 290 afişări

Efectele SARS-CoV-2: Creierul uman, mai bătrân cu până la 10 ani după COVID-19. Ce arată rezultatele unui studiu despre deficitul cognitiv

COVID-19 ridică multe întrebări, iar cercetătorii încă încearcă să afle răspunsuri. Persoanele care se recuperează după infecţia cu SARS-CoV-2 pot suferi modificări ale funcţiilor cerebrale

Oamenii de ştiinţă au observat o conexiune între cazurile grave de coronavirus şi declinul mental . Creierul poate îmbătrâni în urma COVID-19 cu echivalentul a 10 ani, arată un studiu.

Un studiu la care au participat mai mult de 84.000 de oameni oferă date îngrijorătoare cu privire la efectele negative ale coronavirusului asupra creierului uman, arată Reuters. Cercetările, conduse de Adam Hampshire, medic la Colegiul Imperial din Londra, indică faptul că la pacienţii cu forme severe de COVID-19 infecţia cu SARS-CoV-2 poate provoca un deficit cognitiv semnificativ pe perioade extinse, de ordinul lunilor.

„Analizele noastre...se aliniază opiniei potrivit căreia există consecinţe cognitive cronice ale COVID-19”, au scris cercetătorii într-un raport. „Oamenii care şi-au revenit, inclusiv cei care nu mai manifestă simptome, au prezentat deficite cognitive semnificative.”

Testele cognitive măsoară cât de bine îndeplineşte creierul anumite sarcini, spre exemplu amintirea cuvintelor sau îmbinarea pieselor de puzzle. Astfel de teste sunt utilizate pe scară largă pentru a evalua performanţele cerebrale la persoane care suferă de boli precum Alzheimer şi îi pot ajuta pe medici să monitorizeze tulburările temporare de la nivelul encefalului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creier,
deficit,
studiu,
efecte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.