Efectele iernii: se limitează exporturile de energie, şcolile se închid în 12 judeţe

Postat la 14 februarie 2012 19 afişări

Guvernul va analiza marţi o hotărâre prin care Transelectrica va putea limita sau sista temporar livrările de energie electrică la export, astfel încât să nu existe probleme în alimentarea cu energie electrică a populaţiei şi consumatorilor industriali interni.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, există 32 de localităţi din 6 judeţe cu probleme, 17.000 de consumatori fiind afectaţi, conform informării prezentate luni la Guvern. 71 de echipe Electrica sunt pe teren şi încearcă să remedieze situaţia. Ministrul Economiei Lucian Bode a anunţat însă că nu există riscul întreruperii furnizării de energie electrică pentru populaţie.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a informat că nu există probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă a populaţiei. Din cauza temperaturilor extrem de scăzute există fenomene de iarnă pe cursurile de apă. S-a intervenit pe toate cursurile de apă pentru asigurarea scurgerii, în special în zona podurilor şi a podeţelor, prin îndepărtarea zăpezii şi spargerea gheţii, astfel încât să nu se producă blocaje de gheţuri pe cursurile de apă care să conducă la eventuale inundaţii.

Laszlo Borbely a prezentat starea cursului Dunării, unde se menţin podurile de gheaţă formate anterior pe sectorul Baziaş-Turnu Severin, pe braţul Borcea aval de Feteşti, pe braţul Dunărea Veche, braţul Macin, pe sectorul Galaţi-Tulcea şi blocajele de gheţuri din Delta Dunării. Nivelul Dunării pe sectorul Grindu - Isaccea - Tulcea - Sulina este în scădere şi se află sub cotele de atenţie.

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, l-a informat pe premierul Mihai-Răzvan Ungureanu că, din dispoziţia autorităţilor locale, cursurile vor fi suspendate integral marţi, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, în 12 judeţe (Argeş, Buzău, Călăraşi, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa Mehedinţi, Olt, Prahova, Vrancea) şi în municipiul Bucureşti. Conform Legii administraţiei publice locale 215 din 2001, decizia de suspendare a cursurilor aparţine în totalitate reprezentanţilor autorităţilor publice locale.

Ministrul Gabriel Berca l-a informat pe premier că luni la ora 15,30 erau 24 de judeţe afectate de zăpadă şi viscol. Peste 10.000 cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor acţionează în teren cu peste 1.900 de utilaje autospeciale şi mijloace tehnice. Forţele MAI din judeţele Bacău şi Prahova sunt detaşate pentru a interveni în judeţele Vrancea şi Buzău.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/efectele-iernii-se-limiteaza-exporturile-de-energie-scolile-se-inchid-in-12-judete-9232652
9232652
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.