Efectele carantinei asupra mediului: Nivelul zilnic al emisiilor de dioxid de carbon a scăzut cu 60% în UE

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 aprilie 2020 73 afişări

Nivelul zilnic al emisiilor de dioxid de carbon a scăzut cu aproape 60% în Uniunea Europeană, întrucât măsurile de carantină impuse pentru a limita răspândirea virusului au îngheţat activitatea economică – ceea ce a redus temporar impactul oamenilor asupra mediul.

Măsurile impuse de cele 27 de state membre pentru a ţine populaţia în case în vederea limitării răspândirii virusului au afectat economiile lumii şi au generat o scădere cu 58% a emisiilor de dioxid de carbon, conform firmei franceze de consultanţă în domeniul energiei Sia Partners, citată de FT.

Emisiile generate de maşini şi motociclete au scăzut cu 88%, de exemplu, în timp ce emisiile din sectorul energetic au scăzut cu 40% faţă de nivelul dinaintea crizei.

Singurul sector în care emisiile au crescut de la începutul pandemiei este cel al gospodăriilor, unde s-a înregistrat o creştere de circa 30%, întrucât majoritatea europenilor stau în casă.

„Odată ce restricţiile de mişcare sunt eliminate, anumite sectoare vor reporni imediat, iar altelte nu. Nu vom ajunge imediat la nivelul de dinaintea crizei”, a spus Charlotte de Lorgeril, partener în cadrul firmei de consultanţă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.