Avertisment dur de la Banca Franţei: PIB-ul s-a contractat cu 6% în T1 2020, cel mai mare declin de la al Doilea Război Mondial

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 aprilie 2020 57 afişări

PIB-ul Franţei a înregistrat cea mai abruptă scădere de după al Doilea Război Mondial în primul trimestru, a avertizat banca centrală a Franţei, citată de FT.

PIB-ul ţării s-a contractat cu 6% în primele trei luni din 2020, când măsurile de carantină menite pentru a limita răspândirea virusului au îngheţat activitatea businessurilor, a atras atenţia Banca Franţei în previziunile publicate miercuri.

Banca centrală a mai spus că PIB-ul se va contracta probabil cu 1,5% la fiecare două săptămâni de carantină totală. Pentru fiecare săptămână de carantină din luna martie, activitatea de business a scăzut cu circa o treime.

Franţa intră în cea de-a patra săptămână de carantină totală, măsurile fiind valabile momentan până la data de 15 aprilie.

Cu toate acestea, politicienii francezi dau de înţeles că măsurile vor fi extinse.

Peste 10.000 de persoane au murit până acum în Franţa din cauza COVID-19, iar 30.000 de oameni sunt încă în spital, dintre care 7.131 sunt la terapie intensivă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.