Efect alarmant după vindecarea de COVID-19! Ce se întâmplă după 58 de zile!

Postat la 19 februarie 2021 1798 afişări

Efect alarmant după vindecarea de COVID-19! Ce se întâmplă după 58 de zile!

Cercetătorii vorbesc despre apariţia unui efect alarmant după vindecarea de COVID 19. În urma îmbolnăvirii cu coronavirus, pacienţii încep să acuze pierderi îngrijorătoare ale părului. Potrivit rapoartelor medicale, primele semne apar la 58,6 de zile de la contractarea virusului. Ensar Duman, (www.ensarduman.ro), specialist în tratamente şi reconstrucţii ale părului ne spune ce este de făcut.

Un efect alarmant, după vindecarea de COVID 19, este cel al căderii părului, anunţă cercetătorii. Primul semnal a fost tras, în vara anului trecut, iar de atunci, mii de oameni raportează că se confruntă cu astfel de probleme.

În urma chestionării a 1.500 de persoane, care s-au luptat cu COVID 19, un sfert dintre repondenţi a dezvăluit că a început să piardă păr în mod alarmant. Pacienţii s-au plâns că părul le cade în snopuri, la spălare şi periere, iar regenerarea nu se mai produce ca în trecut.

Pierderea părului ar putea fi unul dintre efectele pe termen lung, cauzate de COVID 19

Câteva luni mai târziu, în noiembrie 2020, specialiştii “Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor” au anunţat oficial, conform healthline.com, că pierderea părului ar putea fi unul dintre efectele pe termen lung, cauzate de COVID 19.

Şi mai alarmant este faptul că, potrivit datelor specialiştilor, există o perioadă de 58 de zile de la contractarea COVID 19 şi până la instalarea căderii părului.

Cercetătorii au găsit ce anume ar putea duce la declanşarea acestui proces, care afectează un sfert dintre persoanele tratate de coronavirus. Simptomele afecţiunii se aseamănă cu cele ale Telogen Effluvium (TE, în termeni prescurtaţi), o boală care se manifestă prin căderea bruscă a părului, în snopuri, la periat sau spălat.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
efect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.