Economiştii cred că Banca Centrală Europeană trebuie să ia noi măsuri pentru a impulsiona economiile europene

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 iulie 2019 74 afişări

Economiştii cred că Banca Centrală Europeană trebuie să ia noi măsuri pentru a impulsiona economiile europene

Banca Centrală Europeană trebuie să deschidă drumul săptămâna viitoare pentru a acţiona o scădere a dobânzii de referinţă în luna septembrie, potrivit economiştilor citaţi de CNBC.

Consiliul de Administraţie al BCE se va întâlni săptămâna viitoare în Frankfurt după ce inflaţia în luna iunie a crescut peste aşteptări la 1,3%, deşi a rămas în ţinta băncii de sub 2%.

BCE trebuie să gestioneze politicile monetare într-o perioadă învăluită în incertitudine politică şi încetinire economică.

Economiştii Marion Amiot şi Sylvaian Broyer de la S&P Global Ratings se aşteaptă ca BCE să reducă facilitatea de depozit cu 0,1% după întâlnirea din septembrie, şi chiar să reia achiziţia de obligaţiuni sub forma unui program de 15 miliarde de euro. Facilitatea de depozit, reprezentând dobânda pe care băncile o primesc pentru a depozita bani peste noapte, este negativă din iunie 2014.

„Economia europeană evoluează încă într-un ritm lent şi două viteze, cu o activitate de servicii robustă pe o parte, dar fără a înregistra o revenire şi a sectorulu de producţie”, notează cei doi economişti.

Economia Germaniei şi a Italiei, considerate a fi principalele centre de producţie ale Europei, se apropie încet de un teritoriu de recesiune şi rămân susceptibile riscurilor externe precum Brexit, conflictul comerical SUA-China, Iranul, şi încetinirea economică a Chinei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.